OSNOVNI PODATKI O KNJIGI:

Avtorica: Karmen Milutinovič

Ljubezensko akcijski roman

88 strani, A5 format

Redna cena: 15,81 EUR

Spletna cena - s 25% popusta: 11,86 EUR

Za naročilo knjige oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Roman Blagoslov usode je nadaljevanje romana Prekletstvo usode. Žan in Urša, ki sta se v prvem romanu spopadala z Žanovim prestajanjem zaporne kazni, sta uspešno prebrodila vse težave in njuno življenje se je postavilo v prave tirnice, sploh po rojstvu sina Tilna. Ko se že zdi, da njune sreče ne more nič več ogroziti, nekdo brutalno pretepe zdaj že skoraj odraslega Tilna. Bosta zaskrbljena starša s pomočjo Patrika in Linde ter seveda dobrotnika don Antonia uspela odkriti krivca?

IZSEK IZ KNJIGE:

Edini od štirih, ki je nenehno stopical po sobi, je bil Patrick. Nenehno je stiskal ustnice in nekaj komaj slišno momljal. Iz oči so mu švigale strele. In že na prvi pogled je bilo videti, da imamo pred seboj hudo jeznega človeka. Le kaj ga je tako razjezilo?

Edini je slutil, kaj se je pravzaprav zgodilo. Že tistega popoldneva, ko je videl Tilna s tistim človekom, bi moral ukrepati. Dovolil pa je, da ga Tilen prepriča, naj se ne odzove. Moral bi slediti tistemu tipu in ugotoviti, kdo je in kaj namerava. Toda ne, on tega ni storil, sedaj pa ima! On in seveda njegov nedolžen nečak.

Oh, kako zelo je jezen in kako zelo ga je sram. Ne more pogledati v oči Žanu. In ne Urši. In ne Lindi. On! Strašni gangster Patrick, ki se ga ljudje bojijo, je pravzaprav nemočen nihče, ki ne more pomagati niti sebi, kaj šele drugim. Seveda je o tem povedal tudi don Antoniu, ta pa ga je le grobo zavrnil:

»Tvoje mesto je v bolnišnici, bodi ob Tilnu, Žanu, Urši in Lindi. Vse drugo sedaj ni tvoja skrb.«

Jezilo ga je to, da ga je don Antonio tako izključil.

»Kaj pa naj počnem tule? Tilen me tako ali tako ne sliši, Linda je nekam izginila, Urša in Žan pa sta vsak v svojem svetu. No, morda res ne morem pomagati. Toda odslej bom sledil vsakemu Tilnovemu koraku! Nihče več mu ne bo škodoval. Tokrat ne bom več zatajil. Bil mu bom vzor in angel varuh obenem,« je Patrick nerazločno, potiho momljal.

Ko se je za trenutek zaustavil ob oknu in se zazrl ven, je v parku pred bolnišnico zagledal Lindo, kako se z nekom pogovarja.

»Prekleto … Seveda, Nina!«

Hitro se je obrnil in izginil skozi vrata. Stekel je po hodniku proti dvigalu, vendar je bil preveč raztresen in zmeden, da bi ga uporabil. Zato je stekel kar po stopnicah. Po glavi mu je rojilo nešteto stvari. Preskakuje stopnice in benti, tako da ga ljudje le čudno gledajo.

Patrick je bil atletske postave, oblečen v armanija, zelo na kratko postrižen, pravzaprav skoraj pobrit. Njegovi brki in bradica v stilu Morgana Freemana, košate obrvi in globok pogled so dajali videz nekoga, s katerim ni dobro češenj zobati. Njemu pa je po glavi rojilo vprašanje, kako bi iz Nine izvlekel to, kar je želel izvedeti. Če bi bila Nina narkodiler, pobiralec stav ali kaj podobnega, potem že ve, na kak način bi zapela vse, kar bi hotel izvedeti. Toda, hudiča, Nina je čisto navadna najstnica, kar pa je v Patricku povzročilo blokado. Niti najmanjše ideje ni imel, kako naj bi iz najstnice izvlekel to, kar ga zanima.

Kaj naj stori? Lepih besed in osladnosti ni bil vešč. Grožnje pa najbrž tu ne bodo pomagale. In kaj takega dekletu prav gotovo ne bi mogel storiti. Bil je brez prave ideje.

Medtem ko je tako razmišljal in tekel, je bil že v parku. Odločil se je, da poskuša dekle malce trše prijeti – in morda bi mu povedala, kar želi. Nadel si je tisti svoj zastrašujoč izraz na obrazu, namrščil čelo in stisnil ustnice ter zelo grdo gledal. Tako oborožen je pogumno pristopil k Nini in Lindi.

Nina je bila v Lindinem objemu in ga sploh ni opazila. Njegov nastop je bil zaman. V tistem trenutku pa mu je Linda namenila svoj zastrašujoč pogled, kar ga je v trenutku naredilo za najmehkejšega in najprijaznejšega možiclja na tem svetu. Patrick je v trenutku spoznal, da ni pomislil na svoje najmočnejše orožje ¦ na Lindo. Seveda bi lahko bila le Linda tista, ki bo iz Nine izvlekla zgodbo.