P204

BOŽIČNA ZGODBA

Neja Burlak

OŠ Loče, PŠ Jernej

 

Nekoč so za sedmimi gorami in devetimi vodami živeli trije zajčki Bine, Pepe in Tine. Bine je imel rad knjige, Pepe vodne pištole, Tine pa ples.

Živeli so v gozdu. Bil je božični večer. Bili so zelo veseli, hkrati pa zaskrbljeni. Bine si je želel novo knjigo, Pepe novo vodno pištolo, Tine pa nov plesni CD. Komaj so čakali, da pride Božiček. Pepe je rekel: »Saj Božiček pride šele jutri ponoči. Potem je prišla lisica in rekla: »Božiček sploh ne obstaja!« Tinetu je vzela CD iz šap in ga vrgla na tla. Tine je začel jokati. Bine je rekel: »Nič hudega! Saj ga bomo zlepili.

Bine se je lotil dela. Lisici je bilo kmalu žal, da je bila tako nesramna do njih. Zaskrbelo jo je, da ne bo dobila darila. Šla je k Tinetu in je rekla: »Oprosti, da sem bila tako nesramna do tebe.« Tine ji tega ni oprostil. Lisica je žalostna odšla domov. Bine in Pepe sta se spogledala in rekla: »Uboga lisica. Saj si videl, kako se ti je lepo opravičila. Tine je stekel do lisice in ji povedal, da sprejme njeno opravičilo. Povabil jo je, naj pride zvečer k največji jelki na gozdno jaso. Lisica se je povabila razveselila. Zvečer so se vse živali zbrale pri največji jelki in zapele: »Božiček, pridi k nam, Božiček, prinesi nam darila.« Peli in veselili so se do jutra, dokler Božiček ni razdelil daril. Vsak je dobil svoje darilo. Bine je dobil novo knjigo, Pepe je dobil vodno pištolo kakršne še ni imel. Tine pa je dobil nov hip-hop CD. Lisica je dobila nov črtast šal, ki si ga je že dolgo želela.

In to za to, ker se je znala opravičiti zajčku. Tako so postali pravi prijatelji.